Monday, April 8, 2019
Kenapa Roti Tidak Menjadi
https://www.rasa.my/15-kejadian-roti-tak-menjadi-yang-perlu-anda-tahu-sebelum-mula-baking-2/
DOH TAK KEMBANG
ROTI PUCAT
ROTI MEREKAH
ROTI KECUT
ROTI PENYEK
BAHAGIAN ATAS ROTI MEREKAH
BAHAGIAN BAWAH ROTI TIDAK MASAK
KERAK ROTI TEBAL
ROTI BERAT DAN PADAT
ROTI LEMBAP DAN KASAR
ROTI NAMPAK BERTALI GELAP
ROTI KERING DAN KASAR
Tepung terlalu banyak dalam doh dan tidak diuli secukupnya. Suhu terlalu panas ketika roti dibaka
ROTI ADA LUBANG
Ketika doh dibentuk, udara di dalamnya tidak dibuang atau doh dikembangkan terlalu lama
ROTI BERBAU DAN ADA RASA YIS
Doh roti melalui proses pengembangan yang terlalu lama serta dikembangkan di tempat yang terlalu panas.
ROTI MASAM
Doh dibiarkan untuk kembang terlalu lama sebelum dibakar dan diletakkan di tempat panas
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment